Nescio

Een echte high-end luidspreker, die zich kan meten met het beste dat er op de markt te krijgen is. Gedetailleerd hoog en laag, een fantastische plaatsing, een zuiver en diep laag, deze luidspreker heeft het allemaal. Deze luidspreker is een van de ontwerpen die in de Elektor Audio special 4 zijn gepresenteerd.

Op basis van de Markaudio Alpair5 en de CSS Trio8 is een actief systeem ontwikkeld dat wordt aangestuurd door de Hypex AS2.100 DSP/versterker module. Juist de combinatie van deze unieke versterker met deze drivers tillen het nivo van dit ontwerp op een enorm hoog plan. In het design komen form en function samen om een zo trillingsvrij mogelijke kastconstructie te krijgen, wat een van de pijlers is van de uitzonderlijk hoge kwaliteit van deze luidspreker.

Een citaat uit het genoemde Elektor artikel: Tijdens het luisteren valt al hetgeen hierboven geschreven is op z`n plaats: de weergave van het hoog is gedetailleerd en helder, maar zonder enige scherpte. De fijnste details in de muziek zijn hoorbaar, de brushes op het vel van de snare, de positie van de snaren op een gitaar, zelf in het applaus van concertopnames zijn de individuele handen te horen. Het laag is indrukwekkend diep en zuiver, en ook hier zijn fijne details ineens hoorbaar. Een contrabas of orgel komt ineens tot leven, onvoorstelbaar welke informatie er toch allemaal in de onderste octaaf aanwezig is. En de ruimtelijkheid behoort tot het beste dat haalbaar is. Bij conventionele luidsprekers blijft de muziek in de kast vastzitten, hier komt het echt los. Doe je ogen dicht en de speakers verdwijnen compleet, de muzikanten staan live voor je in de woonkamer, elk orkestlid is plaatsbaar. De combinatie van een top breedbander met een echt goede laagweergave (de onderste octaaf is zeer belangrijk ook voor de ruimtelijke afbeelding) maken de beleving van de muziek tot een waar genot, voor een nog realistischer muziekweergave moet je naar de concertzaal.....


(inc. BTW)Product toegevoegd op:
02/03/2012

Producten